Maaike de Ruig

Als re-integratiecoach & jobcoach help ik mijn cliënten met de zoektocht naar zichzelf (hun wensen/ grenzen/ mogelijkheden) en die leuke en zo goed mogelijk passende baan. Ik geloof in echte aandacht voor het verhaal achter de kandidaat. Dat begint met goed luisteren en vervolgens probeer ik iemand zélf in beweging te krijgen; dat is de start van duurzame verandering. Het mooiste cadeau is als iemand helemaal ‘op zijn plek valt’ in een nieuwe baan.

Disciplines
Re-integratie, verzuim, jobcoaching

Tags
Re-integratiecoach, jobcoach, verzuimadviseur, casemanager

Bereikbaarheid
Face-to-face, Zoom / Microsoft Teams, telefonisch, Whatsapp, e-mail

Certificering
CROV

Over Maaike de Ruig

Wat is jouw tip voor: Meer plezier in werk?

Werk zoeken wat dicht bij jezelf ligt en daardoor energie oplevert in plaats van energie kost.

Wat maakt jouw werk leuk?

De gesprekken met cliënten die soms geen idee hebben/angstig zijn voor de toekomst. Ze stap voor stap te zien groeien in zelfvertrouwen en vaardigheden. Zien hoe ze op hun plek vallen in een baan.

Ik geloof in echte aandacht voor het verhaal achter de kandidaat. Dat begint met goed luisteren en vervolgens probeer ik iemand zélf in beweging te krijgen; dat is de start van duurzame verandering. Het mooiste cadeau is als iemand helemaal ‘op zijn plek valt’ in een nieuwe baan.

Wat zeg je vaak? Wat is je mantra?

Je kunt elke dag opnieuw beginnen.

Een concrete situatie waarin jij dacht: “Yessss! 

Eigenlijk heb ik dat na elk gesprek. Maar om een voorbeeld te noemen: In een moeilijk gesprek laatst waarin iemand zeer veel weerstand toonde, op een vriendelijke doch duidelijke manier kunnen vertellen wat de plichten zijn van een spoor 2 traject. En dat diegene toch lijkt mee te bewegen.

Waar krijg jij energie van?

Ik krijg energie van buiten/in de natuur zijn, en van het thuis gezellig maken met gezin of juist op pad met vriendinnen.

In privé context, wat maakt jou gelukkig? Waar geniet je van? 

Op dit moment is dat iets (ontspannends) voor mezelf doen of samen met vriend + kids iets leuks ondernemen. Ik wordt ook erg gelukkig van een mooie inspirerende film.

Direct een coach nodig?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart