Bel mij terug

Werkwijze outplacementtraject

Outplacement is er in vele varianten. Ieder mens heeft immers zijn eigen kwaliteiten, interesses en kenmerken. Enroute laat een outplacementtraject daarop aansluiten met persoonlijk maatwerk door een loopbaancoach die van A tot Z begeleiding biedt. Door dit maatwerk is geen outplacementtraject bij Enroute hetzelfde. Wel kent ieder outplacementtraject een aantal vaste principes en fases. Onderstaand krijgt u een korte indruk van onze aanpak. 

Kennismaking

Het kennismakingsgesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van wensen en mogelijkheden. Dit gesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met de persoonlijke loopbaancoach die gedurende het gehele traject het vaste aanspreekpunt is.

Zelfonderzoek

De fase van zelfonderzoek gaat over het (meer) bewust worden van de eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten. Een leuke baan begint immers bij de persoon zelf! De vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? komen aan bod tijdens gesprekken met de loopbaancoach en in opdrachten. Tijdens het zelfonderzoek worden ook loopbaantesten afgenomen.

Verandering

Verandering
Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?

Wie ben ik?

Wie ben ik?
Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.

Wat kan ik?

Wat kan ik?
Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.

Wat wil ik?

Wat wil ik?
Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?

Beroepenoriëntatie

Beroepenoriëntatie
Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.

Solliciteren

Na het zelfonderzoek staat het solliciteren en benaderen van werkgevers centraal. De coach verstrekt informatie over de arbeidsmarkt, het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook bij het effectief netwerken en gebruikmaken van sociale media wordt uitgebreid stilgestaan. De coach zorgt in deze fase tevens voor sturing en ondersteuning tijdens het sollicitatieproces.

Curriculum Vitae

Curriculum Vitae
Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.

Solliciteren

Solliciteren
Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.

Sollicitatiegesprek

Sollicitatiegesprek
Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.

Banenjacht

Voor de banenjacht wordt gebruikgemaakt van onze eigen vacaturezoekmachine Jobdigger. Dit handige hulpmiddel verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse banensites en werkgevers. Dat bespaart tijd die nu besteed kan worden aan kwalitatief solliciteren. De coach helpt met het beoordelen van vacatures, jobhunting, het vinden van ‘verborgen vacatures’ (zonder openbare publicatie) en het benaderen van werkgevers die passen bij het zoekprofiel. Deze fase wordt extra ondersteund door een jobhunter die actief helpt zoeken tijdens de banenjacht.

Jobdigger

Jobdigger
Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.

Online media

Online media
Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.

Netwerken

Netwerken
Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.

Nazorg

Zodra een baan gevonden is, start de nazorg. De vaste loopbaancoach blijft persoonlijk contact houden om de continuïteit van de plaatsing te waarborgen. Meestal gebeurt dit per telefoon of e-mail omdat dit vaak het best te combineren valt met het nieuwe werk.

Wat zeggen klanten over ons?

Enroute is trots op haar klanten en de behaalde successen. Lees hieronder enkele van onze succesverhalen of bekijk onze testimonials.

Bekijk alle succesverhalen

Waarom een outplacement traject bij Enroute?

Wie kiest voor een outplacementtraject bij Enroute kiest voor een persoonlijke aanpak, afgestemd op de eigen behoeften en mogelijkheden. Vanaf begin tot eind van het traject biedt de vaste loopbaancoach begeleiding, advies en ondersteuning. Alles is daarbij gericht op het zo snel als mogelijk vinden van een goed passende, nieuwe werkomgeving.

  • Een korte doorlooptijd en een persoonlijke benadering
  • Snelheid, daadkracht en duidelijkheid
  • Individuele begeleiding door een vaste loopbaancoach
  • Professionele tests (o.a. beroepskeuze, talent- en competentietest)
  • Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
  • Tweewekelijks live contact met de vaste trajectbegeleider
  • Ondersteuning van een jobhunter tijdens banenjacht 
  • Een spreeklocatie in eigen regio
  • 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine
Meer weten? Ik bel je graag terug! Cora is onze outplacementcoach
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart