Kennismaking
Het kennismakingsgesprek betreft een verkennend gesprek om een juiste inventarisatie te maken van wensen en mogelijkheden. Dit gesprek is tevens bedoeld om kennis te maken met de persoonlijke loopbaancoach die gedurende het gehele traject het vaste aanspreekpunt is.
Zelfonderzoek
De fase van zelfonderzoek gaat over het (meer) bewust worden van de eigen kracht, mogelijkheden en kwaliteiten. Een leuke baan begint immers bij de persoon zelf! De vragen: Wie ben je? Wat wil je? Wat drijft je? Welke functie zou je graag bekleden? komen aan bod tijdens gesprekken met de loopbaancoach en in opdrachten. Tijdens het zelfonderzoek worden ook loopbaantesten afgenomen.
VeranderingVerandering
Waar sta je nu, waar wil je naar toe en wat is de geschiktste weg naar je doel?
Wie ben ik?
Inzicht in wie je bent, hoe je over jezelf denkt en hoe anderen over je denken.
Wat kan ik?
Je gaat op zoek naar wat je goed kunt en waar jouw grenzen liggen.
Wat wil ik?
Hoe ziet de ‘juiste werkplek’ eruit?
Beroepenoriëntatie
Je krijgt ondersteuning bij het maken van een realistische (passende) beroepskeuze.
Solliciteren
Na het zelfonderzoek staat het solliciteren en benaderen van werkgevers centraal. De coach verstrekt informatie over de arbeidsmarkt, het schrijven van sollicitatiebrieven, het opstellen van een CV en het voeren van sollicitatiegesprekken. Ook bij het effectief netwerken en gebruikmaken van sociale media wordt uitgebreid stilgestaan. De coach zorgt in deze fase tevens voor sturing en ondersteuning tijdens het sollicitatieproces.
Curriculum VitaeCurriculum Vitae
Je CV is je visitekaartje. Je leert een representatieve CV schrijven.
Solliciteren
Solliciteren is een vaardigheid wat aan te leren is. Je wordt wegwijs gemaakt in alle elementen die bij het solliciteren een rol spelen.
Sollicitatiegesprek
Een belangrijk gesprek waar veel van afhangt. Een gedegen voorbereiding vergroot je kans. Je wordt intensief getraind in de verschillende sollicitatiegesprekken.
Banenjacht
Voor de banenjacht wordt gebruikgemaakt van onze eigen vacaturezoekmachine Jobdigger. Dit handige hulpmiddel verzamelt alle gepubliceerde vacatures van diverse banensites en werkgevers. Dat bespaart tijd die nu besteed kan worden aan kwalitatief solliciteren. De coach helpt met het beoordelen van vacatures, jobhunting, het vinden van ‘verborgen vacatures’ (zonder openbare publicatie) en het benaderen van werkgevers die passen bij het zoekprofiel. Deze fase wordt extra ondersteund door een jobhunter die actief helpt zoeken tijdens de banenjacht.
JobdiggerJobdigger
Jobdigger is onze tool om vacatures aan kandidaten te koppelen.
Online media
Online media worden al jaren gebruikt in de zoektocht naar een nieuwe uitdaging.
Netwerken
Netwerken zijn van groot belang in de zoektocht naar een nieuwe baan.
Nazorg
Zodra een baan gevonden is, start de nazorg. De vaste loopbaancoach blijft persoonlijk contact houden om de continuïteit van de plaatsing te waarborgen. Meestal gebeurt dit per telefoon of e-mail omdat dit vaak het best te combineren valt met het nieuwe werk.
Waarom een outplacement traject bij Enroute?
Wie kiest voor een outplacementtraject bij Enroute kiest voor een persoonlijke aanpak, afgestemd op de eigen behoeften en mogelijkheden. Vanaf begin tot eind van het traject biedt de vaste loopbaancoach begeleiding, advies en ondersteuning. Alles is daarbij gericht op het zo snel als mogelijk vinden van een goed passende, nieuwe werkomgeving.
- Een korte doorlooptijd en een persoonlijke benadering
- Snelheid, daadkracht en duidelijkheid
- Individuele begeleiding door een vaste loopbaancoach
- Professionele tests (o.a. beroepskeuze, talent- en competentietest)
- Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
- Tweewekelijks live contact met de vaste trajectbegeleider
- Ondersteuning van een jobhunter tijdens banenjacht
- Een spreeklocatie in eigen regio
- 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine