Outplacementtraject

Heb je te maken met (driegend) ontslag? Wij helpen je met ons outplacementtraject weer aan een nieuwe baan die past bij je kennis, ervaring en wensen.

Vrijblijvend gesprek

 

Van werk naar werk

Gratis offerte

Welkom bij Outplacementbureau Enroute. Bij Enroute kiezen we voor een positieve benadering en een effectieve aanpak. Onze loopbaancoaches zijn benieuwd naar jouw unieke verhaal, of je nu precies weet wat je wilt of nog moet wennen aan het (toekomstige) ontslag.

Hoe verloopt Outplacement bij Enroute?

Vanaf de start van jouw traject krijg je een vaste loopbaancoach toegewezen. Na de kennismaking helpt deze coach je met een uitgebreid zelfonderzoek waarin je de vragen ‘wie ben ik’, ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’ goed helder krijgt. Dit is meestal een leuke fase omdat je jouw krachtige kenmerken (her)ontdekt en er woorden aan geeft. Vervolgens zetten we op een effectieve manier het sollicitatieproces en de banenjacht in. Na afloop van het traject blijft je coach nog even beschikbaar, bijvoorbeeld om je te ondersteunen in de eerste maanden van je nieuwe dienstverband. Zo helpen we je om duurzaam je draai te vinden.

Door onze kennis en ervaring kennen wij de beste wegen naar werk. Wij maken daarbij gebruik van een professioneel instrumentarium met diverse tests (beroepskeuze, talenten, competenties, arbeidsmarktkansen). Je krijgt toegang tot onze zeer slimme vacaturezoekmachine. Deze zoekmachine is geavanceerder dan de vrij beschikbare online zoekmachines en vindt ook zogenaamde verborgen vacatures. Daarnaast is er tijdens de banenjacht ondersteuning van een jobhunter.

Bekijk voor een uitgebreide omschrijving van de fases van een Outplacementtraject op de pagina over onze werkwijze.

Wil je weten of het klikt?

Neem contact op voor een gratis klik-gesprek!Plan een vrijblijvend gesprek

Veel gestelde vragen over Outplacement

Heb je een vraag? Bekijk hieronder de antwoorden op de meeste gestelde vragen of neem contact met op ons. Wil je persoonlijk kennis maken? Plan dan een gratis kennismakingsgesprek in.

Wat is Outplacement? Wat is een Outplacementtraject?

Outplacement of een Outplacementtraject is de begeleiding van ontslagen (of met ontslag bedreigde) werknemers naar ander werk. Uitgebreide informatie lees je in onze blog.

Wie betaalt Outplacement?

Meestal betaalt de werkgever het Outplacementtraject. De manier waarop Outplacement wordt bekostigd kan verschillen. Hierover kun je met je werkgever in gesprek gaan.

Hoe zit het met Outplacement en de transitievergoeding?

Bij ontslag op initiatief van de werkgever krijg je een transitievergoeding. Met de transitievergoeding kun je een Outplacementtraject inkopen bij een Outplacementbureau. Je kunt met je werkgever ook tot een andere afspraak komen over de vergoeding van het Outplacementtraject. Als je de Transitievergoeding gebruikt voor Outplacement, telt het bedrag niet mee voor je inkomstenbelasting. Als je de vergoeding op je bankrekening laat uitkeren, telt het wel mee voor de inkomstenbelasting. Soms is de transitievergoeding niet toereikend voor een volledig Outplacementraject. Enroute biedt voor een kleiner budget ook korte loopbaanadviestrajecten. Kijk daarvoor op onze pagina over loopbaanadvies

Wat kost Outplacement?

De kosten van Outplacement verschillen per traject en zijn afhankelijk van de inzet die nodig en/of gewenst is. Afhankelijk van de looptijd van het traject kost Outplacement bij Enroute zo’n € 3.000,- tot € 5.000,-. Is jouw budget kleiner maar wil je toch wat begeleiding? Enroute biedt ook korte loopbaanadviestrajecten. Kijk daarvoor op onze pagina over loopbaanadvies.

Wat zijn de voordelen van Outplacement voor mij?

Een Outplacementtraject vergroot je kans op het snel vinden van werk dat bij je past. Een goed traject geeft hoop, energie en verbreedt je horizon. Tijden van onzekerheid en werkloosheid blijven dankzij een Outplacementtraject meestal kort of kunnen zelfs worden vermeden. Uitgebreide informatie lees je in onze blog.

Hoe lang duurt een outplacementtraject?

Vaak duurt een Outplacementtraject 6 maanden, maar een Outplacementtraject kan ook 3 maanden of een jaar duren. Hoelang een Outplacementtraject duurt hangt vaak van verschillende factoren af. De afstand tot de arbeidsmarkt speelt vaak een rol, maar ook de specifieke behoefte van de kandidaat en het budget wegen mee. 

Is Outplacement verplicht?

Nee, het is niet verplicht om een Outplacementtraject te volgen. Je werkgever hoeft ook geen Outplacement aan te bieden. Je kiest dus zelf of je een Outplacementtraject wil aangaan.

Meer informatie?

Wil je meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol outplacement traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart