Stress- en burn-out coaching

Stress- of burn-out klachten hoeven niet te leiden tot langdurige uitval. Hoe moe en moedeloos iemand zich ook kan voelen.

 

Stress of burn-out?

De stress- en burn-out coaching van Enroute helpt bij de vermindering van stressklachten en bij herstel van burn-out klachten of het voorkomen van een burn-out. De coaching is bedoeld voor mensen die op een gezonde, gebalanceerde manier het beste uit zichzelf willen halen.

Een normale reactie als iets moet veranderen

Mensen met spanningsklachten zijn geen ‘probleemgeval’, maar gewoon gezonde mensen die een normale reactie vertonen bij ongezonde taakdruk, vaak gecombineerd met een stress verhogende manier van denken (piekeren). Stress en burn-out klachten zijn een signaal van lichaam en geest dat je uit de comfortzone bent. De balans tussen taken en wat je kunt dragen, is dan vaak verstoord of iets in je leven past niet bij wie je bent of wat je belangrijk vindt. Het is een teken dat er iets moet veranderen.

Doel van stress- en burn-out coaching

Stress- of burn-out klachten hoeven niet te leiden tot langdurige uitval. Hoe moe en moedeloos iemand zich ook kan voelen. Onze ervaring is dat mensen al vrij snel weer (geheel of gedeeltelijk) en met plezier aan de slag kunnen. Verantwoord weer aan de slag gaan, draagt vaak bij aan herstel, maar vereist wel een zorgvuldige aanpak. Het doel van stress- en burn-out coaching kan zijn:

  • Voorkomen of verkorten van ziekteverzuim
  • Stresssignalen leren herkennen
  • Inzicht krijgen in persoonlijke stressveroorzakers
  • De bronnen van stress leren aanpakken
  • Zelf spanning leren reguleren
  • Vaardigheden optimaliseren (relativeren, grenzen bewaken, timemanagement, delegeren, omgaan met conflicten, verminderen perfectionisme, ‘afkicken van werkverslaving’)
  • Voorkomen van terugval

Vraag vrijblijvend een gesprek aanPlan een vrijblijvend gesprek

Onze aanpak bij stress- en burn-out

De aanpak van Enroute is altijd gericht op persoonlijk maatwerk. Iedereen is immers anders. Het aantal gesprekken voor coaching hangt daarom af van de ernst van de klachten, specifieke leervragen en verandermogelijkheden.

Wie betaalt stress- en burn-out coaching?

Als sprake is van werk gerelateerde stress, ligt het voor de hand dat de werkgever de coaching geheel of gedeeltelijk betaalt. Gemiddeld genomen zijn medewerkers met onze begeleiding sneller hersteld en voortaan ook weerbaarder (ook tegen terugval). De coaching kan ook helpen voorkomen dat binnen een organisatie een ‘domino-effect’ ontstaat door uitval en zwaardere belasting van anderen. De aandacht voor gezondheid en welzijn kan bovendien bijdragen aan prestaties, het imago en de betrokkenheid bij de organisatie. Ook voor de werkgever heeft stress- en burn-out coaching dus voordelen.

Meer weten over onze hulp bij stress of burn-out? 

Wilt u meer weten over onze hulp bij stress of burn-out klachten? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wilt u advies over coaching?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart