Groepsoutplacement

Bij groepsoutplacement begeleiden wij uw werknemers collectief naar een nieuwe baan. Groepsoutplacement wordt ingezet bij reorganisaties en collectieve ontslagen.

Vrijblijvend gesprek

 

Van werk naar werk

Gratis offerte

Groepsoutplacement van Enroute wordt gekenmerkt door een flexibele en doelgerichte benadering. Een deel van de trainingen wordt in groepen gevolgd maar wanneer het gaat om de toeleiding naar werk, kiezen wij altijd voor maatwerk door persoonlijke begeleiding. Zo benutten we het beste van twee werelden.

Outplacementbegeleiding voor groepen

Ook voor groepsoutplacement kunt u terecht bij ons outplacementbureau. Ook hierbij staat de persoonlijke, individuele en resultaatgerichte aanpak van Enroute centraal. Ieder outplacementtraject begint daarom met een persoonlijk intakegesprek. Dit is een verkennend gesprek om een goede inschatting te maken van de kansen en mogelijkheden van een werknemer op de arbeidsmarkt. Op verzoek van de werkgevers kan hiervan verslag worden uitgebracht.

Groepsbijeenkomsten: voorbereiding op solliciteren

Na de persoonlijke intake starten de groepsbijeenkomsten (workshops). De inhoud en frequentie wordt zoveel mogelijk afgestemd op de behoeften en samenstelling van de groep (zoals opleidingsniveaus, leeftijdsopbouw) en de maximale trajectduur. Het doel van de groepsbijeenkomsten is om werknemers zo goed mogelijk voor te bereiden op hun sollicitatieactiviteiten. Dit kan door hen inzicht te geven in capaciteiten, kwaliteiten en arbeidsmogelijkheden en door hen te trainen op vaardigheden (zoals solliciteren, presenteren, netwerken).

Individuele loopbaancoach bij groepsoutplacement

Na de groepstrainingen worden werknemers individueel verder begeleid en worden tussentijdse voortgangsbijeenkomsten gehouden. Hier kunnen werknemers ervaringen delen en elkaar stimuleren in de nog te nemen sollicitatieactiviteiten. Tijdens de persoonlijke begeleiding ligt het accent op de directe bemiddeling naar werk. Bij onze jobhunting krijgt iedere werknemer individuele coaching van een persoonlijke loopbaancoach bij de bemiddeling naar werk. Ook kunnen deelnemers gebruikmaken van onze slimme vacaturezoekmachine (Jobdigger), die relevante vacatures van diverse werkgevers en banensites bundelt. Dat scheelt tijd die dan besteed kan worden aan kwalitatief solliciteren. De persoonlijke loopbaancoach zoekt ook naar ‘verborgen vacatures’, want veel vacatures worden vervuld zonder openbare publicatie.

Snelheid bij de banenjacht

In deze fase is het belangrijk dat werknemers hun persoonlijke loopbaancoach goed en snel kunnen bereiken met vragen. De werkwijze van ons outplacementbureau is daarop ingesteld. Bij uitnodigingen voor sollicitatiegesprekken kunnen afspraken snel worden gepland om de gesprekken goed voor te bereiden.

Meer weten over groepsoutplacement?

Wilt u meer weten over groepsoutplacement of onze dienstverlening? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Re-integratie, outplacement,
loopbaanadvies of een subsidiescan?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart