Van-Werk-Naar-Werk traject

Wilt u een (ex-)werknemer snel en deskundig laten begeleiden naar een nieuwe baan? Bij Enroute kiest u voor een persoonlijke benadering met een grote kans op succes.

Vrijblijvend gesprek

 

ERD-WW Traject

Gratis offerte

Werkgevers in de sector Overheid en Onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager voor de Werkloosheidswet (WW). Gaat een werknemer uit dienst en ontvangt een werknemer vervolgens een WW-uitkering? Dan bent u als (ex-) werkgever zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van uw (werkloze) ex-werknemer.

Van-Werk-Naar-Werk outplacement eigenrisicodragers

Werkgevers in de sectoren Overheid en Onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager (ERD) voor de Werkloosheidswet (WW). Hierdoor zijn zij ook verantwoordelijk voor het Van-Werk-Naar-Werk-traject (VWNW) als een werknemer in de WW terechtkomt. Dit outplacementtraject kan Enroute als ervaren outplacementbureau volledig voor u verzorgen. Dit vergroot de kans op nieuw passend werk aanzienlijk, voorkomt onnodige financiële lasten en zo voldoet de werkgever aan zijn wettelijke inspanningsverplichtingen.

Verantwoordelijkheden WW eigenrisicodrager (ERD)

Werkgevers in de sector Overheid en Onderwijs zijn voor de WW verplicht eigenrisicodrager (andere werkgevers kunnen geen eigenrisicodrager worden voor de WW). Zij betalen geen WW-premie, maar het brengt wel verantwoordelijkheden met zich mee (inspanningsverplichtingen) en kan zorgen voor hoge kosten. Een eigenrisicodrager voor de WW betaalt de kosten van een WW-uitkering als een werknemers zijn baan verliest. UWV betaalt de uitkering en brengt de kosten (en werkgeverspremie) in rekening bij de ex-werkgever.

Enroute geeft werkgevers en werknemers maximale ondersteuning met doelgerichte van-werk-naar-werk trajecten. Wij doen dit met persoonlijke begeleiding, maatwerk voor ieder individu en actieve ondersteuning van onze jobhunters. Zo zorgen wij voor effectieve kostenbeheersing door actieve begeleiding naar nieuw werk.

Waarom Enroute?

Bij Enroute kiest u voor een persoonlijke benadering met een grote kans op succes. Een werknemer krijgt vanaf de start een eigen loopbaancoach toegewezen. Door onze kennis en ervaring – ook als re-integratiespecialist – kennen wij de beste route naar een nieuwe passende baan. Daarbij krijgen werknemers hulp van diverse tools, tests (beroepskeuze, talenten, competenties, arbeidsmarktkansen) en onze slimme vacaturezoekmachine.

Ons uitgangspunt bij outplacement en Van-Werk-Naar-Werk-trajecten is een baan die past bij de arbeidsmogelijkheden van de kandidaat met een zo hoog mogelijke loonwaarde. Daarbij houden wij rekening met de wensen van de kandidaten. Een werknemer kan vooraf vrijblijvend kennismaken.

 

Lees alles over onze aanpak bij outplacement en
download onze gratis flyer.

Download de gratis flyer

Unieke aanpak voor VWNW-trajecten

Om de kans op passend nieuw werk zo groot mogelijk te maken, is maatwerk bij ons het uitgangspunt voor VWNW-trajecten. Ieder outplacementtraject kent wel een aantal vaste principes en fases. Lees hier verder over onze krachtige en unieke aanpak.

Hierop kunt u rekenen bij Enroute:

  • Korte doorlooptijd, persoonlijke benadering en deskundige adviseurs
  • Snelheid, duidelijkheid en daadkracht in VWNW-trajecten
  • Professionele tests (o.a. beroepskeuze, talent- en competentietest)
  • Individuele begeleiding door één vaste gediplomeerde loopbaancoach
  • Werknemer heeft tweewekelijks live contact met trajectbegeleider
  • Ondersteuning van een jobhunter tijdens banenjacht
  • Een spreeklocatie in uw eigen regio
  • Vooraf een vrijblijvend oriënterend kennismakingsgesprek
  • Werknemers krijgen 24/7 toegang tot onze slimme vacaturezoekmachine

Veel gestelde vragen van werkgevers over ERD WW trajecten

Heeft u een vraag? Bekijk hieronder de antwoorden op onze meest gestelde vragen of neem contact met ons op.

 

Wat betekent eigenrisicodragen (ERD) voor de WW?

Werkgevers in de sectoren Overheid en Onderwijs zijn verplicht eigenrisicodrager (ERD) voor de Werkloosheidswet (WW). Als ERD voor de WW betaalt u de kosten van de WW-uitkering (als uw werknemer werkloos wordt). UWV betaalt de uitkering aan uw werknemer. U betaalt geen WW-premie maar u ontvangt van het UWV een factuur.

Voor welke werknemers betaalt u een WW-uitkering?

U draagt de kosten voor een WW-uitkering als u werknemer recht heeft op een WW-uitkering en u voor deze werknemer de laatste werkgever bent vóór hij/zij werkloos werd.

Ben ik ook verantwoordelijk voor de re-integratie van mijn ex-werknemer?

U bent als (ex-)werkgever zelf verantwoordelijk voor de re-integratie van (werkloze) ex-werknemers. UWV ondersteunt u hier dus niet bij. U bepaalt zelf of u het nodig vindt om bijv. een Van-Werk-Naar-Werk (ofwel outplacement) of coachtraject in te zetten.

Wat als mijn (ex-)werknemer niet wilt meewerken aan de begeleiding?

De ex-werknemer voor wie u de re-integratietaak heeft, is op grond van de WW verplicht aan zijn re-integratie mee te werken. Als u vindt dat de ex-werknemer dit onvoldoende doet dan kunt u het UWV verzoeken om een sanctie op te leggen.

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de mogelijkheden of onze aanpak voor een succesvol Van-Werk-Naar-Werk traject? Neem gerust contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Wilt u advies over Van-Werk-Naar-Werk traject?

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart