Niet zeuren, doorwerken

KC Onyot

KC is van het type: niet zeuren, doorwerken. Ze draait een winstgevende afdeling bij een grote retail organisatie. Er zijn veel uitdagingen binnen het bedrijf dus KC werkt 6 dagen per week en staat 24/7 klaar. Als ze besluit een paar dagen rust te nemen om bij te komen stort ze in. Het duurt vervolgens ruim 2 jaar om er een beetje bovenop te komen. Ze is er nog steeds niet helemaal maar dankzij het traject bij Enroute heeft ze weer wat zelfvertrouwen en een fijne baan bij een leuk bedrijf.

 
Naam:  KC OnyotWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  9 maandenTraject:  UWV Werkfit / Naar WerkGesproken:  22-12-2021

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Ik was afdelingsmanager en leidde een team dat geen kennis had en te weinig mensen. Er was geen ondersteuning en ik voelde me heel erg verantwoordelijk. Ik denk dat ik op karakter door bleef gaan: niet zeuren, gewoon doorwerken. Op een zeker moment voelde ik wel dat het minder goed met me ging, maar ik maakte me geen zorgen. Met een paar dagen rust zou ik het wel redden, dacht ik. Zodra ik die rust pakte stortte ik in; ik kon alleen nog maar slapen en bleef moe. Mentaal en fysiek was ik helemaal op. Dat duurde heel lang dus uiteindelijk raakte ik mijn baan kwijt en kwam ik bij het UWV terecht. Via het UWV kon ik een traject volgen. Van de drie bureaus die ik gesproken heb, voelde ik me het fijnst bij Enroute.

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Heel veel. Ik denk regelmatig terug aan dingen die mijn coach heeft gezegd. Stukje bij beetje kreeg ik weer wat zelfvertrouwen. Het lukte mij door mijn onzekerheid niet om de juiste woorden en toon te vinden voor een goede brief. Op basis van vacatures hebben we proefbrieven geschreven. Deze hebben we samen doorgenomen en steeds beter gemaakt. Uiteindelijk ontstond zo de ultieme sollicitatiebrief die ik naar elk bedrijf kon sturen. Dat gaf rust. Ik heb door de sollicitatietool van Enroute ook geleerd hoe je een goede brief opbouwt. Soms kreeg ik huiswerk mee, bijvoorbeeld een opdracht om aan goede vrienden en familieleden te vragen naar mijn goede kwaliteiten. Hun antwoorden gaven me echt een boost. Dankzij het netwerk van Enroute kon ik terecht bij een bedrijf dat me de ruimte geeft om rustig op te bouwen. Hoewel ik dacht dat ik er niet klaar voor was ben ik het gaan proberen en ik werk er nog steeds.

“Enroute heeft me geholpen om mijn eigenwaarde terug te vinden en dankzij het netwerk van mijn coach heb ik nu een jaarcontract bij een leuke organisatie.”

Waar sta je nu?

Nu heb ik een jaarcontract. Ik wil hier heel graag blijven werken, het bedrijf groeit en dat vind ik leuk om mee te maken. Ik ben opgelucht dat ik in rustiger vaarwater zit. Naast mijn werk volg ik intensieve therapie dus ik ben er nog niet helemaal maar ik durf de tijd te nemen om de balans terug te vinden.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Je zelfvertrouwen komt echt wel weer terug. Pak je rust en neem je tijd maar blijf niet stilstaan. Ga gewoon door in het tempo dat voor jou werkt.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart