Sandra heeft een lekkere balans gevonden

Sandra Keppel

“Toen ik met mijn Maaike in gesprek ging had ik best veel eisen. Door de burn-out was ik er namelijk achter gekomen wat ik wel en niet meer kon (en wilde) bieden.”

Sandra ging altijd maar door totdat een stevige burn-out haar dwong om stil te staan. Het duurde jaren voordat zij hersteld was. Van het UWV kreeg Sandra een Werkfit traject aangeboden. Zij volgde dit traject bij coach Maaike van Enroute. 

 

 
Naam:  Sandra KeppelWat:  Re-integratietrajectBij:  Maaike de RuigDuur:  9 maandenTraject:  Spoor 2Gesproken:  4 september 2021

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Met een flinke burn-out viel ik in 2017 uit. Jarenlang was ik doorgegaan zonder bij mezelf stil te staan. Mijn zoon heeft intensieve zorg nodig en we hebben samen heel wat meegemaakt. Achteraf gezien was het niet zo gek dat die burn-out kwam. Ik ben een aantal jaren thuis geweest. Die tijd had ik ook echt nodig om te helen. In 2019 dacht ik ‘ik ben er weer’. Ik vond een baan maar helaas bleek dat te snel. Het ging niet en ik moest ziek uit dienst. Het UWV kwam toen met een aantal bureaus voor een werkfittraject. Enroute was op de fiets te bereiken en dat was voor mij een belangrijk criterium. Het eerste contact voelde meteen goed.

Wat heeft het Werkfit traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Toen ik met mijn coach (Maaike) in gesprek ging had ik best veel eisen. Door de burn-out was ik er namelijk achter gekomen wat ik wel en niet meer kon (en wilde) bieden. Door Maaike voelde ik me meteen serieus genomen. Ze luisterde goed en ik vond het een fijn gevoel dat er iemand voor mij was die met me mee keek. We hebben veel contact gehad. Zowel live, als telefonisch en door corona ook via Zoom. Dat werkte prima. Ik kreeg ook een paar werkboeken met verschillende thema’s, zoals een goed CV en Wat kan ik? Maaike organiseerde daarnaast een paar bijeenkomsten met mensen in een vergelijkbare situatie. Tijdens die bijeenkomsten konden we op een ontspannen manier met elkaar meedenken.

“De jobhunter kwam met en vacature die ik zelf waarschijnlijk nooit gevonden had.”

Op een bepaald moment kwam de jobhunter van Enroute met een leuke vacature die ik zelf waarschijnlijk nooit gevonden had. Het bedrijf plaatst namelijk geen advertenties en de vacature stond alleen op hun eigen website. De baan paste precies bij wat ik zocht: het juiste aantal uren, dezelfde regio, dezelfde mentaliteit. Ik heb meteen gereageerd en mocht op gesprek komen. En: ik kreeg de baan!


Waar sta je nu?

Nu heb ik een lekkere balans gevonden. Dat is echt zalig. Ik werk twee dagen in de week op kantoor en dat is goed te combineren met de zorg voor mijn zoon. Het is lekker dichtbij en de connectie met collega’s is leuk. We hebben allemaal dezelfde nuchtere mentaliteit en ik heb het onwijs naar mijn zin.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Denk aan jezelf en werk aan jezelf. Kijk naar wat je kan en wil. Ga van daaruit verder. Durf eventueel eens te praten met iemand die je niet kent. Zelf ben ik naar een psycholoog gegaan en dat heeft mij geholpen. Ik heb geleerd mezelf te accepteren en daar tevreden mee te zijn. Nu geniet ik veel meer van het leven.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart