Contact

Studiekeuze advies Haarlem

Een studiekeuze maken – voor of tijdens je werkende bestaan – is een belangrijk moment. Dit heeft immers veel invloed op de rest van je loopbaan. Maar wanneer past een studie bij jou? Dat blijkt vaak een lastige vraag. Om goed te leren kiezen, geeft ons loopbaanadviesbureau in Haarlem studiekeuze advies aan jongeren en (jonge) professionals in de regio Haarlem. Jij staat hierin centraal: wie jij bent, wat jij kan en wilt. Dat is waardevol om te weten bij het kiezen van een studie en ook in de rest van je leven.

Goede studie kiezen van grote waarde

Een scholier moet al op jonge leeftijd een studiekeuze maken. Terwijl je op die leeftijd vaak eigenlijk nog zoekt naar wie je bent en wat je (later) wilt worden. Hoe kun je dan al de juiste studie kiezen? Dat is wel belangrijk, want direct een goede studiekeuze maken kan veel tijd, geld en zorgen schelen. Wie een studie kiest die past bij zijn persoonlijkheid en interesses blijkt volgens uiteenlopende onderzoeken meer kans te hebben op het succesvol afronden van de studie, met hogere cijfers, meer plezier, tevredenheid en meer succes in de latere carrière.

Bij ons loopbaanbureau in Haarlem (en andere plaatsen in de Randstad) merken we bijna dagelijks hoe nuttig het is als je goed een studie leert kiezen. Veel volwassenen hebben moeite om een baan te vinden die goed past bij hen en waar ze goed in zijn. Na een loopbaantraject of studieadvies zeggen ze vaak: ‘had ik dat maar gedaan toen ik 17 was’. 

Studiekeuze advies bij Enroute Haarlem

Ons bureau voor loopbaanadvies in Haarlem helpt scholieren en (jonge) professionals bij het maken van de juiste studiekeuze. Een opleiding moet passen bij je persoonlijkheid, capaciteiten, interesses, waarden en behoeften. Maakt dat kiezen ingewikkeld of spannend? Welnee! Een traject voor studiekeuze begint bij ons altijd met een vrijblijvende intake (bij scholieren vaak samen met een of beide ouders). Daarna helpt een ervaren coach om een persoonlijke profiel op te stellen rond de belangrijke vragen, zoals: Wie ben ik? Wat wil ik? Wat kan ik? We kijken waar je energie van krijgt, enthousiast van wordt, goed in bent en in welke omgeving je het beste voelt.

Zelf kiezen met ons studieadvies

De volgende stap is dat we samen kijken welke opleidingen het best bij jou passen, ook op langere termijn. Waar wil je werken? In wat voor soort omgeving? Hoe zijn straks je kansen op de arbeidsmarkt? Al die zaken komen aan de orde. Ook wordt een beroepentest gemaakt, die we naast alle uitkomsten leggen en bespreken. Enroute geeft hierbij advies en toont je de mogelijkheden, maar iedere deelnemer maakt zelf zijn uiteindelijke studiekeuze.

Wil je weten of het klikt?

Neem contact op voor een gratis klik-gesprek!Plan een vrijblijvend gesprek

Numerus fixus? Begin op tijd!

Sommige hbo- en wo-opleidingen hebben een beperkt aantal plaatsen voor nieuwe studenten. Zij kunnen dan een numerus fixus instellen. De uiterlijke aanmelddatum is dan vaak half januari. Het is dan dus belangrijk om daarvoor al goed na te denken over de redenen waarom je deze studie wilt doen. Ook omdat aanvullende eisen gesteld kunnen worden, zoals het schrijven van een motivatiebrief of opdrachten doen. Bovendien bestaat de kans dat je niet meteen kunt beginnen met de studie van je keuze. Ook dan kunnen wij je helpen met een alternatief: een andere opleiding of bijvoorbeeld het nuttig en voorbereidend invullen van een tussenjaar.

Meer weten over onze hulp bij studiekeuze?  

Wil je meer weten over onze hulp bij het kiezen van de juiste studie? Neem dan gerust vrijblijvend contact op voor een kennismakingsgesprek.

Relevante andere diensten in Haarlem

  1. Outplacement Haarlem
  2. Re-integratie Haarlem
  3. Loopbaancoach Haarlem
  4. Burn-out coach Haarlem

Op zoek naar studiekeuze advies dat bij u past?
Kies een van onze pakketten

Bel me terug Gratis offerte

1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2024 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart