Zie op mijn leeftijd maar eens aan de bak te komen. Ik dacht dat ik niets zou vinden.

Pleun

Door de reorganisatie is Pleun plotseling afhankelijk van een ww-uitkering. Hij maakt zich erge zorgen over zijn toekomst en er ontstaan klachten waardoor hij in de ziektewet komt. Het UWV verwijst Pleun naar Enroute en vanaf dat moment gaat het steeds een stukje beter. Veel sneller dan verwacht is Pleun weer aan het werk

 
Naam:  PleunWat:  Re-integratietrajectBij:  Mathijs BeckerDuur:  6 maandenTraject:  UWV WerkfitGesproken:   25 mei 2023

Kun je iets vertellen over jouw situatie vóór het traject?

Het was een hele heftige periode. Ik heb mijn hele leven met plezier administratief werk gedaan en dacht tot aan mijn pensioen bij mijn werkgever te blijven maar plotseling zat ik zonder werk. Dat was wel even een schok. Ik voelde me aan de kant gezet. Zie op mijn leeftijd maar eens aan de bak te komen. Ik dacht dat ik niets zou vinden. In verband met de klachten die ik kreeg kwam ik in de ziektewet terecht. Na twee jaar in de ziektewet verwees het UWV me naar Enroute voor een Werkfittraject. Ik kon me er weinig bij voorstellen en vroeg me af of het wel zin had.

"Ga ervoor want het kan alleen maar verbeteren, probeer het positief te bekijken. Kijk positief vooruit."

Wat heeft het traject bij Enroute jou gebracht? Hoe kijk je erop terug?

Ik kijk met een heel goed gevoel terug op het traject. De kennismaking was prettig. Mathijs is een rustig persoon en dat klikte, want ik ben ook rustig. We zijn begonnen met vragenlijsten: Wie ben je? Wat zoek je? Wat wil je? Wat kan je? Ook een vragenlijst voor familieleden over mijn karakter. Daar kwam uit dat mensen hetzelfde over me dachten: rustig, behulpzaam, geduldig, nauwkeurig.

Omdat bleek dat administratief werk het beste bij mij paste hebben we ons daarop gericht. We zijn op zoek gegaan naar een werkervaringsplek maar die konden we niet gemakkelijk vinden en toen zei Mathijs: Wat vind je ervan als we voorzichtig aan gaan solliciteren? Dat vond ik een hele grote stap. Ik dacht: wat als me dat niet lukt? Mathijs zei: ‘Je kunt het gewoon proberen want je hebt een proeftijd. Gaat het niet? Dan stop je, dan heb je het geprobeerd.’ Toen ben ik begonnen met solliciteren en vanaf dat moment ging het heel snel. Nu werk ik bij een familiebedrijf op de crediteurenadministratie met leuke collega’s van mijn leeftijd. Het gaat heel goed en het valt me reuze mee. Dankzij de begeleiding van Mathijs kreeg ik er vertrouwen in. Hij heeft me geholpen positief realistisch te kijken: proberen kan altijd.

Waar sta je nu?

Ik ben er veel sterker uitgekomen dan ik was aan het begin van het traject. Ik heb heel diep gezeten maar ben heel blij nu. Momenteel heb ik geen klachten, ik voel me goed en dat is echt een wereld van verschil met vorig jaar.

Wat zou je nu zeggen tegen jezelf aan het begin van het traject?

Ga ervoor want het kan alleen maar verbeteren, probeer het positief te bekijken. Kijk positief vooruit.

Wil je meer informatie of plan je graag een vrijblijvend kennismakingsgesprek?

Afspraak maken
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
© 2023 Enroute B.V.
Website door VNK media en Daan Schaart